top of page
  • Obrázek autoraFotografka Šebestová

Jak se připravit na rodinné focení v ateliéru

Aktualizováno: 21. 2.

Co si vzít sebou na focení?

Do tašky si nezapomeňte přibalit oblečení nejen pro děti, ale i pro vás! Motivační svačinku, oblíbenou hračku.

Ve fotoateliéru si můžete sednout na pohovku, pózovat na pódiu a nakonec, až budete unavení, lehnout sido postele. V peřinách vznikají fotky velmi přirozené, s uvolněným výrazem a neformálními pózami. Děti polštářové války milují.


Batole na bříšku v posteli
Focení dětí, new born i fotky celé rodiny

Profesionální fotografka

Když už si fotografování v ateliéru naplánujete, měli byste počítat s alespoň jednou společnou rodinnou fotografií. Často rodiče celkem rádi fotí, a tak mají na fotkách buďto děti samotné, nebo pouze s jedním z rodičů. Proto je důležité naplánovat rodinné focení tak, aby mohli být přítomní všichni členové rodiny. Můžete vzít sebou i babičku s dědou, kterým udělá profesionální fotka s vnoučkem radost úplně největší. Kouzlem ateliérového focení je zachycení jedinečných okamžiků doby, kdy vaše děti byli ještě dětmi. Fotografie z fotoateliéru vytvoří nesmazatelnou vzpomínku. Z focení v ateliéru si můžete udělat tradici a jako rodina chodit na focení každý rok. Zachytíte tak jedinečné kouzlo posloupnosti času.


Děda s dýmkou a vnoučkem
Na rodinné focení do ateliéru vezměte i babičku s dědou

Jste z focení trochu nervózní?

Fotografka pracuje z 90% s lidmi, kteří s podobným focením nemají žádné zkušenosti. Nemusíte se bát že se nebudete umět tvářit, nebo že neodhadnete jak si stoupnout. Fotografka vám napoví jak se postavit, kam si sednout, kam dát ruce, aby výsledný záběr vypadal co možná nejlépe. Zároveň se ale nebojte říct, co opravdu chcete, pokud máte jasnou představu. Klidně si přineste vytištěné fotky jako inspiraci.


Rodinka s miminkem v náručí
Jdete se fotit do ateliéru? Vsaďte na bílou barvu.

Ateliér Šebestová - denní světlo vám dá něco navíc

Ateliér je jedinečný ve využití denního světla. Nachází se totiž v posledním patře prosklené budovy BCO. Ne ve sklepě, jak to u ateliérů bývá zvykem. S denním světlem vznikají fotografie jemné, přirozené a prosluněné, které působí optimisticky a prozářeně. Dobré osvětlení je jedním z nejdůležitějších kritérií pro dobrou fotografii, a to nejlepší světlo je světlo denní. Ideálně nepřímé rozptýlené světlo, z okna na stinném místě, ale za slunečného dne. To je svatý grál z přirozených světelných podmínek. Proto je Ateliér Šebestová umístěn v proskleném horním patře budovy BCO. Fotoateliérům ve sklepích lze přičíst vhodnost pro jiný obor fotografií.

Většinu kouzla fotek z ateliéru Šebestová zastane právě kvalitní denní světlo, to nás zásadně odlišuje od konkurence. Kromě šikovných rukou paní fotografky, samozřejmě. Věděli jste, že i známé ateliéry Langhanz se proslavily právě používáním denního světla?


3 sourozenci na focení v ateliéru
Focení dětí v ateliéru je zábava

Jen denní světlo samozřejmě nestačí

Fotoateliér je vybavený špičkovým zábleskovým zařízením značek Profoto, Broncolor, Photon. Se zábleskovým zařízením se pracuje ve dnech, kdy se rychle stmívá a také ve večerních hodinách, kdy se objednáváte tak abyste se sešli celá rodina. S umělým osvětlením se dá čarovat. I za bílého dne se dají například vytvořit fotografie Low-Key, to jsou tmavé fotky s dramatickým dynamickým efektem. Ty jsou oblíbené zvláště u nastávajících maminek. Skryjí případné nedostatky a zvýrazní linku bříška a prsou.


low key fotka těhotenská
Těhotenské foto z ateliéru
Nožičky miminka se snubními prstýnky
Miminka se fotí nejraději v náručí rodičů

Fotografie od profíka

Z focení v ateliéru Šebestová rozmanité a originální fotografie, které budete rádi ukazovat nejen vašim nejbližším. Petra Šebestová vás ve svém ateliéru na Praze 9 vítá již 10.rokem.


Kluci na autíčkách v ateliéru
Focení v ateliéru si užije celá rodina

Čím vás Ateliér Šebestová dostane

- prostornost ateliéru umožňuje projíždět se na autíčku sem a tam

- denní světlo v ateliéru je v každém koutu, fotky s využitím přirozeného světla si zamilujete

- když se půjdete vyfotit zase po roce, najdete u nás něco nového

- milý přístup fotografky

- fotky ukážete příbuzným už za týden po vyfocení



bottom of page