top of page
  • Obrázek autoraFotografka Šebestová

Newborn focení novorozenců

Aktualizováno: 21. 2.


Líbí se vám fotky spících miminek? Těšíte se, až poprvé spatříte své miminko? Možná jste už spatřili jeho obličej ve svých představách.. Ale stejně, ten okamžik, kdy na sebe poprvé pohlédnete a vy se zamilujete, ten se nedá slovy popsat. Jsem nesmírně šťastná, že mohu nabízet první focení vašeho miminka. Newborn focení je focení do 14, maximálně 21 dnů od narození. Proto jde především o vás, tedy o maminku, jestli budete natolik v kondici a v pohodě, abyste si focení vašeho miminka mohla dopřát.


focení novorozenců v Praze
newborn focení praha


A jak připravit na focení miminko?


S miminkem se pracuje jednoduše. Většinou se skládá do pozice, kterou mělo, když bylo u vás v bříšku. A ta mu v prvních 14 dnech po narození není ještě cizí. Když na focení přijedete s unaveným spícím miminkem, úspěch je zaručen. V týdnu před focením ode mě ještě dostanete instrukce, jak miminko před focením připravit. Je to jedno z know how certifikovaného newborn fotografa, a každý má myslím trochu jiné rady a tipy. Oblečení pro novorozence nepotřebujete, veškeré rekvizity se nacházejí v baby studiu, které je na focení miminek přímo vybavené. Je v něm příjemné teplo, tak aby se svlečené miminko cítilo příjemně.

Nezapomeňte si ale vzít oblečení pro sebe. Je vaší milou povinností, si na závěr newborn focení udělat se svým děťátkem alespoň 1 společný portrét. Nebojte, bříško na fotkách není vidět, pózy s maminkami se vybírají takové, aby to na výsledných fotkách slušelo všem..



focení miminka do 14 dnů od narození
newborn focení ateliér Šebestová

Jak focení s novorozencem probíhá?


Ateliér Šebestová se nachází v 8.patře, není proto nutné brát sebou kočárek, ideální je přinést miminko v autosedačce. V ateliéru si rodiče nabídnou kávu/čaj, nealko a čeká vás většinou nerušená hodinka odpočinku. Fotografka se s miminkem seznámí a veškeré pózování i oblékání zvládne sama. Na vás bude jen dopředu vybrat barvy, které by se vám líbilo na výsledných fotkách mít. Když se budete cítit unavení, ve vedlejším studiu se nachází postel, a ta láká nejednoho tatínka. Focení trvá 2-3 hodiny. Plánujete přijet i se starším sourozencem? Přímo před ateliérem je park s dětským hřištěm. Tam může tatínek s velkým bráškou nebo ségrou počkat. Rodinné fotky s miminkem se dělají v poslední půl hodince fotografování.


fotoateliér na newborn fotky
rodinné focení s novorozencem

Styl newborn fotek


Každý fotograf má svůj rukopis, svůj styl jak miminka fotí. Mou hlavní myšlenkou během focení je to, že každé miminko je krásné samo o sobě. Když navíc spinká, je to pro mě veliká radost propojit se s ním tak aby mi umožnilo, fotky vytvořit. Je to vždy společné dílo. Důležitá je i nálada maminky, kterou miminko také moc dobře vnímá, i když spí. Proto se vždy snažím, aby byli v pohodě všichni zúčastnění. Abyste se u mě ve studiu cítili dobře.

Má priorita tedy není přesná stylizace doplňků a dokonalé propriety, ale to, aby se miminko cítilo dobře. A každou fotku fotím a retušuji s tím, že bude možná v nadživotní velikosti zdobit dětský pokojík. Miminko je krásné samo o sobě, a i když obdivuji například práci fotografky Anna Geddes, která z miminek vytváří hrášky v lusku, není zrovna tohle můj styl a priorita. Líbí se mi "čisté" přirozené fotky v pastelových odstínech.


Novorozenecké focení dvojčat

Čekáte dvojčátka? Přemýšlíte nad newborn focením? Ale všude platíte všechno dvojnásobně? Mám pro vás skvělou zprávu. Focení s miminkama máte u mně za půlku. Nabídka je časově neomezená. Focení dvojčat je pro mě srdeční záležitost a v mém portfóliu takových fotek nebude nikdy dost. :-) Napište mi do zpráv a domluvíme termín.


Rodinné focení s miminkem


Plánujete na newborn focení s novorozeňátkem přijet v plném počtu? Nezapomeňte zabalit oblečení pro ostatní členy rodiny. Ideální jsou jednobarevné světlé kousky oblečení bez nápisů a obrázků.

Nestihli jste focení objednat do 21 dnů od narození? V takovém případě je lepší počkat až po 8 týdnu, kdy miminko udrží hlavičku a už se směje. Lifestyle rodinné fotky si tak více užijete.

Objednat se na newborn focení ke mě do Ateliéru Šebestová, je ideální už během těhotenství. Přesný den focení doladíme, až vás pustí z porodnice. Objednat se můžete hned teď.





bottom of page