top of page
  • Obrázek autoraFotografka Šebestová

Svatební fotograf, žena nebo muž? Jak si vybrat svého fotografa

Aktualizováno: 21. 2.

Jak se připravit na schůzku se svatebním fotografem?

  1. mít představu, jaké fotky z jeho tvorby se vám líbí/nelíbí

  2. mít hotový svatební harmonogram a vědět časové rozmezí, kdy fotografa budete chtít mít při sobě (ne každá nevěsta se cítí pohodlně když jí cizí chlápek obíhá dokola v momentě, kdy si svléká podprsenku pod svatební šaty)

  3. řešit s fotografem oběd pokud chcete fotit celý den, hladový fotograf je nervózní fotograf

  4. mít představu o skupinkách, které se budou po obřadu fotit (někdo nechce žádné skupiny-extrém, někdo se touží vyfotit s každým hostem, a to může zabrat i 1,5 hodiny)

  5. mít představu o ceně, kterou chcete za focení utratit, hlavně u finálního zpracování fotek jsou obrovské rozdíly (můžete mít svatební knihu za 10 tisíc i za 500,-)



Na co se zeptat svatebního fotografa, než podepíšete objednávku a dáte zálohu..

  1. kolik fotek na usb dostanu? (budou to všechny záběry, nebo jen ty retušované?)

  2. nějaké extras pro rodiče novomanželů?

  3. kolik času potřebuje fotograf na portrétování

  4. technické vybavení.. má více objektivů? záložní tělo, kdyby nastal jakýkoliv problém? světlo v případě tmavých oddacích míst? asistenta na odraznou desku?

  5. předání fotek - je jen digitální podoba nebo i tištěná? kniha x fotky?

  6. za jak dlouho od svatby své fotky uvidím? (druhý den nebo 3 měsíce je dost veliký rozdíl..)

  7. předsvatební focení ano / ne - focení zásnub je skvělá příležitost jak se potkat, seznámit, něco jako zkouška účesu..:-)

  8. jak se fotky retušují.. pro někoho retuš znamená jen doostření + kontrast fotek v hromadné akci, někdo retuší myslí i to, že nevěstě zvládne upravit druhou bradu, když se pekelně soustředí na navlékání prstýnku a ženichovi zvládne vyretušovat lesklé čelo, když se krmíte polévkou.. Ptejte se.. :-)

Žena nebo muž?

Když fotí žena, je focení pro ženicha obvykle přijatelnější a více vydrží.. 😉 Na druhou stranu nevěsta se bude více smát na sympatického fotografa. Rozhodnutí je jen na vás..



Řešíte svatebního fotografa pro letošní léto? Termíny pro rok 2022 se pomalu ale jistě plní, přesto mám ještě pár víkendů volných.

Zkuste štěstí a napište mi hned teď. Přes formulář v kontaktu a nebo na mail petra@ateliersebestova.cz


bottom of page