top of page
  • Obrázek autoraFotografka Šebestová

Svatební přípravy a fotograf na nich

Aktualizováno: 14. 8. 2022

Svatební přípravy jsou vždy plné emocí. Pro fotografa učiněný ráj. Na fotografiích se zachytí váš domov. A také nejbližší rodina nevěsty. Když přípravy probíhají v místě obřadu, výhoda je v tom, že se dají zachytit jak přípravy nevěsty, tak i ženicha.

Skoro vždy také vyjde chvilka pro focení aranžovaných portrétů. Většinou u okna, s rozptýleným světlem a nervozitou v tváři. Občas i slzou. Portrét s maminkou, svědkyní, sourozenci. Po obřadu zpravidla už na takové fotky nezbyde čas.

Proto je fotograf na přípravách zkrátka žádaný. Objednejte si ho i vy, nebudete těch pár hodin navíc litovat.

Svatební kniha by měla vytvářet příběh. A když příběh začne až v obřadní síni, něco tomu prostě chybí. Bojíte se, že v místě příprav bude chaos a nervozita, a na fotografa nebude čas ani nálada? I když se na přípravách nestíhá a nevěsta se obléká za 5 minut 12, stále si fotograf najde to své. Vyfotí šaty jak čekají na nevěstu na ramínku, detail prstýnků, svatební kytici ve váze, vašeho domácího mazlíčka schovaného před tím totálním chaosem pod sedačkou.

Fotky z příprav vypovídají dle mého názoru více, než samotný obřad. Který je z pohledu fotografa rutina a stálé opakování.



bottom of page