top of page
Obrázek autoraPetra Rose

Newborn focení: Jak zachytit kouzlo novorozených miminek

V záři prvních dní života


Dnešní příspěvek nás zavede do kouzelného světa focení novorozených miminek. Připravte se na inspiraci, tipy a triky, jak zachytit ty nejcennější momenty a vytvořit úžasné vzpomínky s pomocí newborn fotografie.


Newborn focení Novorozenců v ateliéru Šebestová
New born focení miminek v Praze

S Focením novorozeňátka neotálejte


V prvních dnech a týdnech života jsou novorozená miminka plná neuvěřitelné jemnosti a křehkosti. Jejich malé ručičky, nožičky a zvídavé pohledy jsou jako záznamy nového začátku. Neprošvihněte tenhle krátký okamžik, který je sice velice intenzivní, ale trvá jen par dní. Focení newborn je možné do 14 dnů od narození. A to uteče rychle..


Při focení těchto drobných bytostí je důležité pamatovat na několik klíčových bodů, které vám pomohou zachytit krásu tohoto okamžiku.

Prvním krokem je vytvořit bezpečné a pohodlné prostředí pro miminko. O to se postará fotografka. Teplota místnosti by měla být příjemná, aby se novorozenec cítil dobře. Já mám vyzkoušeno 26•. V zimě přichází na radu přímotop s příjemným větráčkem, který Hučí jako Fén.

Použití měkkých podložek a polštářků je klíčové pro pohodlí dítěte během focení. Miminko se fotí ve speciální podložce. Kulaté křesílko plné měkkých Deček.



7 tipů jak usnadnit miminku jeho první praci v modelingu


  1. Dobře nakrmte: Ujistěte se, že miminko je syté a spokojené před začátkem focení. Plný žaludek podpoří klidný spánek. Nekrmte těsně před tím, než vyjedete do ateliéru

  2. Pohodlný obleček: Obléknete miminko do pohodlného a měkkého oblečení, které ho nebude tlačit ani obtěžovat. Doporučuji bodíčko na patentky, které se nemusí svlekat přes hlavu.

  3. Unavit co nejvíce: Chcete-li aby miminko spinkalo během focení, naplánujte si sním zajímavé činnosti před odjezdem do ateliéru.

  4. Uklidňující zvuky: Lehká hudba nebo zvuky z přírody mohou pomoci uklidnit miminko a podpořit spánek. Na to má fotografka své vlastní tamagoči.

5. Jemné houpání: Něžné houpání v náručí nebo v houpačce může pomoct miminku rychleji usnout, vždycky zabere autosedačka a cesta do ateliéru, ideálně ne delší než 30 minut.

6. Měkký světelný zdroj: Používat měkké světlo během focení je základ, aby se miminko necítilo oslněné ani nepříjemně. Vhodné je denní světlo, a nebo jemný záblesk určený pro newborn focení.

7. Spokojená máma=spokojené miminko: Dejte fotografce důvěru a věřte že se dílo podaří. Jakoukoli nervozitu, strach nebo úzkosti maminky, miminko vycítí a bude to pro něj impulz vydržet v bdělosti ač bude sebevíce unavené.


Focení newborn miminek v Praze
Rodinné focení s miminkem

Těším se na vás v ateliéru

Objednejte se klidně hned

22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Komentarze


bottom of page