top of page
Obrázek autoraPetra Rose

Vše, Co Potřebujete Vědět o Boudoir & Glamour Focení

Aktualizováno: 2. 7.

GLAMOUR: Časté Otázky a Odpovědi

Uvažujete o focení u mně v Ateliéru a jste zvědaví, jak focení probíhá, jak dlouho to trvá, jak pózovat a kdy budou fotky hotové?

Máte spoustu otázek, a nejste sami. Většina žen se na podobné focení odhodlá jít jednou, maximálně dvakrát za život. Boudoir & Glamour fotografie je úžasný způsob, jak znovu objevit svou krásu a nastartovat cestu sebepřijetí.

Podívejme se na nejčastější otázky týkající se focení žen a získejme všechny odpovědi, které potřebujete.



blondýnka leží na zádech v červeném spodním prádle boudoir fotografie z ateliéru Šebestová
Chystáte se na glamour focení?

Otázky před focením


KDY SI REZERVOVAT SVÉ FOCENÍ ?

Nejlepší je, objednat se alespoň měsíc předem. To vám dá dostatek času na nákupy a také na kadeřnici, nehty, kosmetičku apod. Potřebujete víkendový termín? Ty se rychle zaplňují, protože fotím vždy jen 2 soboty v měsíci. Sobotu si rezervujte určitě 3 měsíce předem. Myslím si, že vzít si půl dne volno a užít si hezký den v ateliéru, zatím co manžel je v práci a děti ve škole, je ale povedenější varianta. O víkendu totiž focení "neutajíte".



CHCI MÍT ALBUM JAKO DÁREK PŘIPRAVENÉ K URČITÉMU DATU. KDY SI MÁM NAPLÁNOVAT FOCENÍ?

Doba zpracování jsou 2-4 týdny. Záleží na sezóně a také na počtu fotografií. Folio boxy tisknu v zahraničí, a taková předvánoční doba dokáže přepravce celkem potrápit. Pokud potřebujete své album méně než měsíc před událostí, neváhejte mi zavolat. Zjistíme možnosti, fotky mohu vyretušovat přednostně. Vždy je nějaká cesta, co můžeme udělat. Například vytisknout klasické fotografie, než přijde album. Nebo z fotek udělat video slide show a poslat jí muži do mobilu.


KDE BUDE FOCENÍ PROBÍHAT?

Můj ateliér je v centru Prahy, Sabinova 8. Po domluvě ale můžeme fotit v hotelovém apartmá, u vás doma a nebo venku.


NABÍZÍTE PROFESIONÁLNÍ ÚPRAVU VLASŮ A MAKE-UP?

ANO! Já jsem absolutně pro! Částí zážitku je nechat se hýčkat a užít si půl dne relaxace bez starostí. Glamour focení je zábavné a celá pážitek je navržen tak, abyste si den maximálně užila. Vizážistka zvýrazní vaší přirozenou krásu, ale s výraznými prvky jako jsou nalepené řasy, výraznější kontury a barva rtů, s tím musíte počítat. Foto make-up je specifický a v glamour balíčcích je zahrnutý v ceně.


MUSÍM SE SVLÉKAT?

Není nutné sundávat jakékoli oblečení. Fotíte se vždy v outfitu, ve kterém se cítíte pohodlně. Pokud se rozhodnete pro focení nahých aktů nebo aktů v náznaku, slibuji, že budou vkusné a během focení vždy upřednostním váš komfort. Fotit akty s fotografkou je pohoda, uvidíte, že vám to po chvíli ani nepřijde. Protože budete plně ponořená do mých instrukcí a do pózování.



NEMÁM PONĚTÍ, CO SI VZÍT NA FOCENÍ NA SEBE. POMŮŽETE MI?

To je pravděpodobně vaše nejčastější otázka. Během konzultace před focením to probereme. Je důležité vědět, co chcete zdůraznit a co chcete skrýt. Poté vám dám doporučení na styly outfitů, u kterých věřím, že se vám budou líbit. A jste-li z Prahy, tak i tipy na obchody, kde podobnou výzbroj najdete.

Chci vám pomoci najít kousky, které budou lichotit vaší postavě a díky kterým se budete cítit před objektivem skvěle. Poradím vám i barvy, které sebou na focení vzít. A které sluší všem ženám.



žena na posteli v bílém prádle styl boudoir od fotografky petra rose šebestová
Jaké oblečení si vzít na glamour focení?

Otázky během focení


POMŮŽETE MI S PÓZOVÁNÍM?

Pózování může být náročné a od vás se neočekává, že budete vědět, co dělat! Fotím převážně ženy, které s focením nemají zkušenost. Glamour není určený jen pro mladé štíhlé slečny. Nejodvázanější jsou ženy kolem 30-40 let. Cítí se dobře ve svém těle, jsou se sebou více spokojené, focení si jdou užít.

Mou největší konkurenční výhodou oproti jiným fotografům, je že vás povedu. Napózuji vás tak, abyste vypadala co nejlépe. 17 letou baletku umí skvěle nafotit každý. Většina žen, které ke mně přichází ale modelky nejsou a potřebují poradit. Od hlavy až k patě,. Včetně koučování výrazu v obličeji. Uvidíte, že se budete během focení cítit sebejistě. Stačí se jen spolehnout na tok mých drobných rad a vedení. Zaměstnám vám hlavu tak, že nestačíte myslet.. :-) Můj záměr je, abyste na fotkách vypadala co nejlépe. Důvěřujte mi.


MOHU PŘIVÉST KAMARÁDKU?

I když si často myslíme, že naši přátelé budou během focení podporující a povzbuzující, mé zkušenosti jsou téměř vždy opačné. Proto si do ateliéru vezměte pouze takovou podporu, která se také bude chtít fotit. Ať jste na stejné lodi. Toužíte po společné fotce do ložnice? Přizvěte manžela na posledních 30 minut focení a uděláme umělecký párový akt. Chcete si jízdu v ateliéru užít s kamarádkou? Objednejte si dvojité focení a odejte obě dvě s dechberoucími fotografiemi pro partnera. A na závěr focení si můžete udělat 1 společný portrét. Jako památku, že jste zážitek v ateliéru absolvovaly spolu.


JSEM TAK NERVÓZNÍ... ZVLÁDNU TO?

Vaše pocity jsou v pořádku. A ANO, zvládnete to a vaše fotky budete milovat! Mé holky vizážistky jsou milé a přívětivé. Chcete si prohlédnout ateliér ještě před focením? Konzultace vám pomůže zmírnit obavy a dá vám spoustu nápadů na to, co si vzít sebou a jak se připravit. Během konzultace vám odpovím i jakékoli doplňující otázky, které byste mohly mít. Focení je ale možné objednat bez předchozí konzultace. Žijeme v rychlé době a já chápu, že není vždy chuť ani čas na navštěvu před. Vaše přání a představy budeme mít prostor probrat během hodiny, kdy se budete líčit a česat.



blondýnka v luxusním prádle sedí na bílé sedačce a zapíná podvazkový pás
Petra z Ateliéru Šebestová fotí ženám krásné glamour fotografie

Otázky po focení


BUDOU MÉ FOTOGRAFIE DRŽENY V SOUKROMÍ?

Fotografie sdílím pouze když s tím budete souhlasit. Pokud chcete, aby vaše fotografie zůstaly zcela soukromé, je to v pořádku a já nebudu sdílet bez vašeho souhlasu.


CO SE STANE PO FOTOGRAFOVÁNÍ?

Sezení na prohlížení a výběr fotografií plánuji do týdne po vašem focení. Termín naplánujeme během focení, takže si vezměte kalendář. Většinou se sejdeme v ateliéru nebo v nedaleké cukrárně.


JSOU MÉ FOTKY UPRAVOVANÉ?

Ano! Všechny vaše fotografie jsou pečlivě retušovány. A upravuji si je sama. Mám ráda kontrolu nad fotkou od začátku až do konce. Pokud máte něco konkrétního, co byste chtěla zaretušovat, ráda vám vyhovím. Často odstraňuji tetování, jizvy, modřinky nebo třeba jemné vrásky na čele. Vsázím ale na přirozenost, v pleti musí zůstat struktura a na fotografiích to stále musíte být vy.


MUSÍM SI POŘÍDIT ALBUM?

Já věřím Folio Boxu, je to sametové album, ve kterém je saténovou stužkou ovázáno 5, 10 nebo 20 zapaspartovaných fotografií. Pokaždé, když si Boxík vezmu do ruky, zlepší mi náladu. Nabízím různé fyzické produkty, ale u všech balíčků je vždy Folio Box.

Pokud jsou fotografie focené primárně k digitálnímu použití, nabízím možnost vybrat si o 2-3 retušované fotky víc.





Další časté otázky o boudoir fotografii


KOLIK STOJÍ BOUDOIR FOCENÍ?

Focení u mně startuje na 10.000,- a zahrnuje:

  • 90 minut (nebo déle) focení s kompletním vedením pózování a výrazu

  • 60 minut proměna od vizážistky - make-up včetně řas a vlasy

  • Úvodní konzultaci pro zodpovězení jakýchkoli otázek

  • Přineste tolik outfitů, kolik chcete

  • Osobní sezení pro vybírání a objednání fotografií

  • Folio Box s obrazy v paspartě


Nejčastěji vybíraný počet fotek je 10, což je varianta za 14.000,-


NAPIŠTE MI

Těším se na vás při focení,

Petra z Ateliéru Šebestová




84 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page