top of page
  • Obrázek autoraFotografka Šebestová

Jak se fotí glamour

Aktualizováno: 14. 8. 2022

Focení je pro většinu z nás stresový okamžik. Zatáhnout břicho, narovnat záda, přehodit vlasy, a tvářit se trochu inteligentně. Jak to vnímá fotografka? Je opravdu tak důležité během focení nedýchat a stále zatahovat břicho?


5 rad fotografky Petry, jak se připravit na focení glamour

  1. den předem se dobře vyspěte - vím, zní to triviálně, ale po flámu s nateklýma očima to ani má nejlepší vizážistka nezachrání..

  2. večer si umyjte vlasy a jinak líčení i účes nechte na nás, můžete dorazit nenalíčená, ale zkuste 3 dny před věnovat zvýšenou péči pokožce a hodně jí promazávat, ať není suchá

  3. kupte si nové spodní prádlo, vsaďte na bílou nebo světlou barvu, ideálně v kompletu i s punčochama

  4. boty na podpatku by měly mít úzký a co nejvyšší podpatek

  5. připravte si 5-10 fotek, které se vám líbí nejvíce, fotografka si tak udělá představu o tom, co se vám líbí



Můj zážitek z focení na doklady

Minulý týden jsem se fotila na pas. Pán na úřadu mě nechal sundat roušku, nezúčastněně mi řekl, ” koukejte se sem” a bylo to. To, že mám po obědě v obou koutcích kečup, ho netrápilo. Takže následujících 10 let budu cestovat jako Joker. Aspoň bude legrace. Máte také podobnou zkušenost?

Pevně věřím, že glamour focení si se mnou v ateliéru nejen užijete, ale hlavně že výsledné fotky budou absolutně “wau”.. 😍 Prostě vaše životní fotky. O takový výsledek se snažím každé své focení. A dávám do něj 100% své energie i pozornosti.

Pózování při focení není zase až tak těžké, nejtěžší je výraz

Pózování i finty jak vypadat skrz objektiv neodolatelně, nechte na fotografce. 📸🤩 Pár jednoduchých rad a triků, a vaše přednosti budou v popředí. Na každý typ postavy, existují lichotivé pózy a to je úkol každého fotografa, je znát a umět je poradit, popřípadě názorně ukázat.

To co si před samotným focením párkrát doma zkuste před zrcadlem, je výraz. Glamour výraz na focení je zlehka pootevřená pusa. Zpočátku si při nácviku u zrcadla přijdete divně, ale uvidíte, že váš muž bude z fotek nadšený.


📸 Těším se na vás při focení, Petra 📸


bottom of page