top of page
  • Obrázek autoraFotografka Šebestová

Úžasné glamour a boudoir fotky, nejen pro vašeho manžela

Aktualizováno: 14. 8. 2022

Focení glamour je čistě dámská jízda, fotografka i vizážistka vás připraví tak, abyste se cítila dobře. Na výsledných fotkách je nejdůležitější výraz. Proto je u focení důležité důvěřovat fotografce a nebát se experimentovat.

Někdo má pocit, že mu pomůže dát si na kuráž kapku alkoholu, ale je to ojediněle vzácné. Focení je celkově příjemný zážitek, a je pěkné být při tom. Tedy při smyslech..:-) Určitě proto prosím sebou neberte celou láhev.


Pro koho výsledné fotky budou určené?

Jdete fotit fotky pro sebe a nebo pro přítele, pro manžela? I na takovou otázku se vás správný Glamour fotograf zeptá. Je důležité vědět, jak přizpůsobit pózování, ale i výběr barev, oblečení.

Výraz a póza u glamour focení


Na fotkách je poznat, na co myslíte. Proto je základ vypustit myšlenku, že musím držet zatažené břicho a zatnuté svaly na nohách. Potřebujeme uvolněný výraz. Pózu nechte na fotografce. A co víc, fotky se po úpravách ještě retušují, takže není problém například zeštíhlit paži, nebo trochu zvětšit prsa.


Retuše fotek ve spodním prádle

Ať už jde o glamour fotku nebo něžnější boudoir, výsledné fotky se vždy retušují. Nejsem zastáncem nějakých velikých retuší, ale úpravy nezbytné jsou. V dnešní době přeretušovaných fotek v magazínech, billboardech a na sociálních sítích vašich idolů, by neretušovaná fotka působila nevýrazně.

Glamour fotka má být svůdná a sexy a záhyb v pase či zaříznutá punčocha do stehna by působila rušivě.


Boudoir focení jako dárek

Plánujete fotky darovat? Pro mužské oko se fotí trošku jinak.. :-) I pózy jsou více vyzývavé. Rozhodně přibalte červené spodní prádlo. Glamour styl focení je více pro mužské oko, boudoir focení je více jemné a ženské. Co budeme fotit, záleží hlavně na vás. Nemám problém na konci focení zařadit i jemný náznakový akt. Odvážnější snímky jsou výhradně pro vaše oko a jako autor a tvůrce je na svých stránkách nepostuji.






bottom of page